1. مرحبا بكم في أسواق ستي أكبر المواقع التجارية شعبية
    إستبعاد الملاحظة

أشهى وأطعم كريم كراميل بدون زفاره للبيض من مطبخ نور الهدى بالخطوات المصوره

الكاتب: اوتار حياتى, بتاريخ ‏29 ابريل 2009.

  1. <center>السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
    [​IMG]</center>

    <center>اخواتى فى المنتدى الكريم
    هل علينا الصيف ولابد من وصفات تبرد عالقلوب
    [​IMG]</center>

    <center>واليوم اقدم لكن باذن الله حلى جميل ورائع انا شخصيا بعتبره الحلى المفضل لى صيفا وشتاءا وخريفاا وربيعا كمان الا وهو</center>

    <center>الكريم كراميل</center>

    <center>ان شاء الله سأوافيكن بالطريقه المثلى له والبعيده عن رائحه الببض لكل ما تعانى من رائحته فى الكريم كراميل</center>
    <center>المقادبر بسيطه للغايه وحتى لا تغلبى نفسك
    فلكل كوب حليب كبير
    ببضتان كبيرتان
    ملعقتان كبيرتان سكر
    ملعقتان صغيرتان فانيليا
    الطريقه
    انا استخدمت ثلاث اكواب حليب
    و6 بيضات
    6 ملاعق سكر
    6 ملاعق صغبره فانيليا
    لا تنزعجى من كميه الفانيلبا ولكن لاحظى ان البيض كببر</center>

    <center>وللكراميل</center>
    <center>كوب سكر
    الطربقه
    نضع السكر عالنار فى طاسه ونقلب </center>

    <center>[​IMG]</center>

    <center>فى البدايه ستشعرى انه تيجمد ويلتصق ولكن مع التقليب سيذوب وعندما يتحول للون الذهبى اطفأى النار وتأكدى من عدم وجود اى تكتلات للسكر </center>

    <center>[​IMG]</center>

    <center>هذه العملبه تستغرق دقائق فقط وانتبهى حتى لا يحترق منك السكر</center>
    <center>صبى الكراميل فى القوالب المعده للدخول فى الفرن او فى صينيه</center>

    <center>[​IMG]</center>

    <center>انا استخدمت الصينيه وقوالب ايضا</center>

    <center>ثم نترك الصينبه جانبا وستلاحظى ان الكرامبل تجمد جدا واصبح صلب وكأنه زجاجى لا تنزعجى</center>
    <center>وجانبا نذوب السكر فى الحلبب وعالبارد بدون تسخبن ونتركه جانبا</center>

    <center>[​IMG]</center>

    <center>ونضع الببض فى طبق واسع ومعه الفانيليا
    ونضرب بالمضرب اليدوى او شوكه جيدا</center>

    <center>وبعدها نضع على البيض نصف كميه الحلبب المذاب فبه السكر ونقلب</center>

    <center>[​IMG]</center>

    <center>ثم نصب الخليط عالكميه المتبقيه من الحليب</center>

    <center>[​IMG]</center>

    <center>ثم نعود ونصفى الخليط فى مصفاه للتخلص من اى تكتلات فى البيض</center>

    <center>[​IMG]</center>

    <center>ونصب الخليط عالكراميل فى الصينيه أواالقوالب</center>

    <center>[​IMG]</center>

    <center>ونضع الصينيه ذاتها او القوالب فى صينيه اكبر بها ماء
    كحمام مائى وندخلهم الفرن لمده ساعه على حراره 180 فى الرف المتوسط
    ونختبر النضوج بعود خشبى زى الكيكه بالظبط</center>

    <center>ونترك القوالب تهدأ وندخلها التلاجه مده ثلاث ساعات ممكن اكتر وليس اقل
    وعند التقديم نمشى بجانب الحواف بعود خشبى حتى نتخلص من الالتصاق ونقلب القالب فى صينيه التقديم ويقدم
    بسم الله ماشاء الرحمن</center>

    <center>[​IMG]</center>

    <center>[​IMG]</center>

    <center>[​IMG]</center>


    <center>[​IMG]</center>
    [​IMG]لمشاهده مزيد من الحلويات المميزة وبالصور من مطبخى .. من هنا[​IMG]

    [​IMG]المسخن الفلسطينى الرائع مع الخبز البيتى بالصور من مطبخى .. من هنا[​IMG]

    [​IMG]طريقة عمل عصير ليمون بالنعناع بالصور من مطبخى .. من هنا[​IMG]
    <center>ان شاء الله يكون عجبكن
    ملحوظه مهمه
    لن تشعرى بزفاره الببض نهائبا لسببين
    اولا كميه الفانيليا كافيه
    ثانبا ان الكراميل سيمتص اى رائحه للبيض
    ودائما لو عندى سمك او جمبرى وللتخلص من زفارته أقوم بحرق كميه من السكر فى طاسه وامشى بيها فى المطبخ والشقه وتختفى نهائيا اى رائحه غير مستحبه
    أكملت موضوعى على خير
    معذره حرف الىاء عندى خربان نور بنتى أكلته ههههههههه
    ودمتن بود يا غاليات</center> ​
     
  2. المجد والعلياء

    المجد والعلياء تاجر مميز

    إنضم إلينا في:
    ‏10 نوفمبر 2008
    المشاركات:
    140
    الإعجابات المتلقاة:
    0
    الوظيفة:
    معلمة
    الإقامة:
    تبوك
    مشكورة على الشرح الوافي والحلا الحلو,,,,,,,,,,,,,,
     
  3. صاحبة السمو الآنسة عاطلة

    صاحبة السمو الآنسة عاطلة تاجر مميز

    إنضم إلينا في:
    ‏6 مارس 2009
    المشاركات:
    737
    الإعجابات المتلقاة:
    0
    الوظيفة:
    سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
    الإقامة:
    الدنيا ساعة فأجعلها طاعـــــــــــــة والنفس طماعة
    والله حلو زي طريقتي اللي اخذتها من أم عزيزان,,
     
  4. @بـنـت عـبـدالله@

    @بـنـت عـبـدالله@ تاجر محترف

    إنضم إلينا في:
    ‏14 ابريل 2009
    المشاركات:
    1,833
    الإعجابات المتلقاة:
    0
    الوظيفة:
    تـاجـره... بهارات اكل..
    الإقامة:
    الـريـــاض
    يعطيك العافيه شغل عدل
     
جاري تحميل الصفحة...

مشاركة هذه الصفحة